Online dating: de eerste date

Een paar maanden gebeurde het. Mijn vriendin dumpte me en ik was weer alleen. Gelukkig had ik zelf ook gemerkt dat onze relatie al een paar maanden niet meer lekker liep, het kwam daarom niet als een totale verrassing. Toch ga je na en aantal mislukte relaties aan jezelf twijfelen. Je begint je af te vragen of de problemen misschien bij jou liggen, of jij degene bent die de relatie saboteert. Om voor eens en altijd van deze gevoelens af te komen besloot ik me aan te melden voor online dating. Ik ben opgevoed met een aantal vooroordelen ten opzichte van online dating. Het zou voor mensen zijn die niet op een normale manier een partner konden vinden, voor ouderen of mensen die sociaal misschien wat minder vaardig waren. Van deze vooroordelen ben ik compleet genezen. Online dating is een geweldige manier om nieuwe mensen te leren kennen, waarmee je bovendien interesses deelt. Ik zou graag wat vertellen over mijn ervaringen met online dating, zodat andere mensen hier lering uit kunnen trekken. Welke stappen heb ik gezet?

  • Website uitgezocht
  • Profiel aangemaakt
  • De eerste date

Ik had niet verwacht dat het zo lastig zou zijn om een goede datingsite uit te zoeken. Op tv komen geregeld reclames voorbij, dus ik dacht dat ik binnen no time een leuke site gevonden zou hebben. Ik kwam van een koude kermis thuis: alle sites die ik bekeek bleken achteraf niet voor mij. Ik heb vervolgens een aantal datingsites bezocht en de verschillen onder de loep gelegd. De populaire sites bieden vaak niet dezelfde diensten als de kleinere sites. Vaak betaal je bovendien meer. Natuurlijk vind je bij de populaire sites wel de meeste mensen. Op een kleine datingsite kom je waarschijnlijk geen geschikte kandidaat tegen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een site in de middenmoot. Genoeg mensen om een partner te vinden, maar met een aantal leuke extra’s!

Online dating: je profiel

Het is ongelofelijk belangrijk om een goed profiel aan te maken, waarin je van alles over jezelf vertelt. Ik heb geprobeerd om mijn profiel humoristisch in te richten, omdat ik zelf ook zo in elkaar steek. Het is belangrijk dat je digitale profiel goed aansluit bij wie je in werkelijkheid bent. Het doel van online dating is dat je een partner vindt waar je de rest van je leven mee kunt doorbrengen. Wees dus eerlijk en doe geen beloftes die je niet waar kunt maken. Ik heb al mijn persoonlijke informatie naar eerlijkheid ingevuld en heb ook een paar interesses opgegeven. Het leuke is dat de site je vervolgens koppelt aan alle mensen met dezelfde hobby’s. Je hebt dus gelijk een openingszin en weet waar je over kunt praten! Op een gegeven moment was ik aan het chatten met een leuke jongedame en we besloten op date te gaan. Het klikte direct! Inmiddels zijn we alweer een aantal maanden samen en we hebben het ontzettend gezellig. Online dating heeft mij geholpen een leuke relatie op te bouwen. Het ging snel en makkelijk en ik kon gewoon mezelf zijn. Daar gaat het per slot van rekening toch om?

Datingsite uitzoeken

Waar ik de meeste moeite mee had was het uitzoeken van een datingsite. In mijn zoektocht naar de perfecte site kwam ik terecht op http://www.dating-sites.gratis/. Op deze site vind je een compleet overzicht van alle Nederlandse datingsites. Dat is niet alles: voor al deze sites kun je gratis een account aanmaken! Ik heb me slechts bij één site ingeschreven, maar je kunt je kansen natuurlijk vergroten door jezelf bij meerdere datingsites in te schrijven. Surf snel naar bovenstaande site en begin vandaag nog met online dating!