Is sneeuwwandelen in je vakantie iets voor jou?

Ga je elk jaar naar de zon op vakantie en wil je dit jaar eens heel wat anders? Dan zou je eens aan sneeuwwandelen kunnen denken. Dit is een super toffe ervaring die je nooit van je leven meer gaat vergeten. Je kunt een sneeuwwandel-vakantie boeken via de website van Roy van Langen. Hij is daar zeer ervaren in en neemt je graag mee op een van zijn bijzondere reizen naar de uitgestrekte sneeuwvlaktes van bijvoorbeeld Oostenrijk. Sneeuwwandelen is in het niets te vergelijken met skiën, maar heeft op zich wel iets van langlaufen weg. Je gaat namelijk tevens samen met een gids de bergen in om mooie wandelingen te maken, maar dan op speciale sneeuwschoenen in plaats van op de lange latten. Uiteraard zijn alle vakanties via Roy Reizen inclusief deze speciale sneeuwschoenen, dus je hoeft er niets voor aan te schaffen. Wat wel belangrijk is is dat je een super dikke jas draagt, een muts en handschoenen naar wens. Deze heeft vrijwel iedereen echter thuis al liggen, dus ook die hoef je niet aan te schaffen. Sneeuwwandelen in de bergen is niet iets wat wordt aangeraden zonder gids, zeker als je het gebied niet kent. Omdat het zo’n gave ervaring is besloot Roy speciale reizen aan te gaan bieden aan mensen die dit ook eens willen meemaken. Zelf is hij een gediplomeerd gids en kent hij de gebieden waar hij mensen mee naar toe neemt op zijn duimpje. 

Sneeuwwandelen in de Stubaier Alpen in Oostenrijk 

Een van de reizen die je via Roy kunt boeken is de sneeuwwandelreis naar de Stubaier Alpen in Oostenrijk. Dit is een reis van 6 overnachtingen op basis van halfpension. Het betreft een waanzinnig mooie reis waarin je gaat sneeuwwandelen door een prachtige witte wereld, met uitzicht over een berglandschap waar geen eind aan lijkt te komen. Niets iets wat je normaal gesproken te zien krijgt als je in je eentje gaat wandelen in de Oostenrijkse bergen, Dan kun je namelijk het beste alleen om de begaanbare paden blijven. Tijdens de reizen van Roy van Langen ga je echter sneeuwwandelen recht door de natuur heen, en ga jej dingen zien die je nooit meer zal vergeten. Houd je camera in de aanslag, want het is een waanzinnig mooi gebied dat je veel te bieden heeft. En in de avond plof je neer in een gezellig pension en klets je bij met al je reisgenoten, gezellig!

Sneeuwwandelen voor beginners

Je kunt ook een reis boeken bij Roy als je nog totaal geen ervaring hebt met sneeuwwandelen. Je kunt r zelfs een workshop lawinekunde volgen! tijdens deze workshop leer je bijvoorbeeld:

  • Hoe je een lawinebericht interpreteert
  • De basis van lawinekunde en sneeuwkunde
  • Hoe je een toch plant met kaart en kompas

Met deze informatie op zak ben je al een stuk wijzer als je zelf de bergen in gaat, hoewel je de eerste keren beter alsnog samen met een gids kunt gaan. Je weet dan zeker dat je veilig kunt sneeuwwandelen in dat gebied, en dat je ook weer thuis komt in de avond.